_Monteur Mechatronica vacature | SHIPTRON


Kom bij ons team als monteur mechatronica in opleiding (BBL). Je leert alles over service & onderhoud van noodbakens die levens kunnen redden.

Shiptron

Shiptron is een klein bedrijf (<10 medewerkers) dat is gespecialiseerd in radio communicatie voor de scheepvaart. Bij ons in de werkplaats leer je alles over satelliet noodzenders, scheepszenders en andere electronica voor schepen. Deze apparaten moeten worden gecontroleerd, gerepareerd en geprogrammeerd. Je kan al snel zelfstandig aan het werk, maar elke dag leer je weer iets bij van onze ervaren mensen. Soms ga je mee aan boord van een schip om op locatie problemen op te lossen of controles uit te voeren. We hopen dat je het werk zo leuk vindt, dat je langere tijd bij ons wilt blijven werken.

Kijk alvast eens op onze websites:

Wat ga je leren?

Voor een uitgebreide beschrijving van de vaardigheden die bij de opleiding Monteur mechatronica (crebo 25891) worden aangeleerd, ga je naar onze advertentie op leerbanenmarkt.nl.

_reageer of solliciteer

Ben je een aanpakker, werk je precies en vind je het leuk om iets slim op te lossen, mail of bel dan snel om kennis te maken. Of stuur direct je sollicitatie met het formulier dat opent als je op de knop solliciteer klikt.

Informatie Leren & Werken

Als monteur mechatronica in opleiding kom je bij ons in dienst om werkend te leren. Je verdient al salaris terwijl je nog één dag in de week naar school gaat.

Vanuit onze achtergrond in coaching en training in de zeilvaart is het begeleiden van mensen een tweede natuur geworden. We helpen onze studenten hun talenten te ontdekken en om door te zetten als het even moeilijker is. Neem daarbij onze jarenlange kennis en ervaring in elektronica en (fijne) mechanica, gecombineerd met specifieke kennis van de scheepvaart, off-shore en tegenwoordig bijvoorbeeld de wind-op-zee industrie dan weet je als student dat je bij ons veel kunt leren.

Ons bedrijf bestaat al meer dan 35 jaar en al vanaf het begin leiden we regelmatig stagiaires op. Dat kan zijn in de techniek als deel van ons technische team, maar ook in de back office en op de commerciële afdeling. Veel producten die wij verkopen vind je op www.shiptrontrading.com.

Zij-instromer?

Heb je eerst een ander vak geleerd? Ben je bijvoorbeeld zeevarende of ben je toe aan wat anders en spreekt bovenstaande beschrijving van de leerbaan je aan, dan ben je als zij-instromer ook van harte welkom.

 

Wil je nog meer weten, lees je dan eens in op www.oceansignal.nl en www.safeoutdoor.shop. Veel van de apparaten die wij verkopen werken met batterijen die je nooit hoeft op te laden. De apparaten worden periodiek door ons getest met speciale apparatuur. Na enkele jaren moet tijdens het periodiek onderhoud de lithium batterij worden vervangen. Omdat het noodsignalen zijn, is dat een verantwoordelijke taak, waarvoor je precies en zorgvuldig moet werken. Het apparaat kan iemand zijn leven redden! Andere apparaten moeten worden geprogrammeerd en getest. In elke scheepszender worden met de computer identificatiecodes en scheepsgegevens ingevoerd. Soms moeten die apparaten aan boord worden gecontroleerd, je werkt dus meestal in de werkplaats maar soms kan je met een ervaren leermeester mee naar een schip (in de haven). Zo kom je nog eens ergens. Bij gebleken geschiktheid kan je opgeleid worden voor de offshore. Als je het werken bij ons super leuk vind, is er uitzicht op een vaste baan.

Informatie Student

De meeste stagiaires die bij ons zijn opgeleid studeerden aan het Horizon College of het ROC Amsterdam, maar ook zijn er bij ons wel eens studenten van het Hoornbeeck college of het Firda (Friesche Poort/Friesland college) actief geweest. Voor de technische opleidingen zijn BBL studenten ook welkom. Werkend leren is dé manier om je goed voor te bereiden op werk in de maritieme sector waar elektronica en besturing op afstand een steeds grotere rol gaat spelen. Kijk vooral op onze website: www.shiptron.com

Diversiteit

Shiptron biedt nadrukkelijk ook mensen met een bijzondere achtergrond de kans om bij ons te komen leren. Informeer gerust of wij jou een veilige, geschikte werkplek kunnen bieden.

 

_solliciteer

Stuur je sollicitatie met het formulier dat opent als je op de knop solliciteer klikt.